Produse chimice de uz casnic. Ce instrumente ar trebui să fie întotdeauna acasă?

Gospodăria este de neconceput fără curățarea obișnuită, spălarea podelelor, praf și așezarea tuturor obiectelor în locurile lor adecvate.


Însă puține hostele se bucură cu adevărat de această datorie de rutină, care necesită mult timp și efort. Abundența substanțelor chimice de uz casnic de pe rafturi ar trebui să simplifice munca dificilă, dar uneori se complică doar. Cineva cumpără mărfuri în gospodărie în vrac, altele stau inactiv mult timp la rafturi, încercând să înțeleagă care este diferența în ceea ce privește aspectul detergenților similari. În acest articol, vom încerca să ne dăm seama ce este.


Cu siguranță, multe gospodine sunt chinuite de întrebarea de ce pulberile de spălat sunt împărțite în „adulți” și „copii”, destinate „mașinii automate” și „pentru spălarea mâinilor”. Diferența de compoziție. Pudrele de spălat pentru copii au o compoziție chimică blândă; componentele lor sunt maxim hipoalergenice și sigure pentru sănătatea copiilor; adesea, ele nu conțin fosfați periculoși. Compoziția lor este supusă unor cerințe sanitare și epidemiologice mai stricte. Pudrele de spălat pentru mașina automată și spălarea mâinilor au o diferență fundamentală - nivelul spumării. O cantitate mare de spumă, care formează pulberi pentru spălarea mâinilor, poate deteriora mașina de spălat. Există, de asemenea, remedii universale adecvate pentru utilizare în ambele cazuri.


Fiecare casă ar trebui să aibă un set minim de substanțe chimice casnice pentru a menține curățenia la un nivel acceptabil. Doamnelor sunt sfătuite să cumpere fonduri pentru:


- curățarea obiectelor sanitare și a suprafețelor emailate (toaletă, bideu, cadă, chiuvetă); curățarea congestiei în conducte;


- spălarea vaselor cu mâna și / sau în mașina de spălat vase;


- decalarea din vase metalice, sobe, rafturi de sârmă;


- spălarea suprafețelor interne ale electrocasnicelor (frigider, cuptor cu microunde, aragaz electric etc.);


- eliminarea mirosurilor neplăcute;


- cosire, sticlă, oglinzi, suprafețe lustruite;


- spălarea hainelor de diferite culori și țesături;


- eliminarea poluării puternice și albirea.


Alături de aceasta, casa ar trebui să aibă întotdeauna o sursă de mănuși de cauciuc, bureți, măști de protecție. Datorită dezvoltării industriei chimice, astăzi ni s-au oferit mijloace universale. Pot fi folosite pentru spălarea suprafețelor din diverse materiale (ceramică, metal, plastic, polimeri, sticlă etc.). Ar trebui să acordați atenție și produselor chimice concentrate pentru curățarea gospodăriei Formulele lor îmbunătățite ajută la a face față mai rapid poluării și a economisi bani.