Lista noastră de 9 fapte uimitoare despre produsele de curățare pentru uz casnic.

Lista noastră de 9 fapte uimitoare:

1. Vechii egipteni pot fi numiți primii trendseteri ai chimiei casnice. Da, nu au fost primii care au venit cu produse cosmetice, parfumuri și detergenți. Dar, pentru prima dată în istorie, au reușit să reproducă întreaga industrie a frumuseții, organizând producții și relații economice precum cele care operează pe piața modernă. În Egipt, mărfurile chimice de uz casnic au fost făcute utilizând diviziunea muncii în specializări înguste (unul sculptează recipiente din lut pentru parfum, celălalt face acest parfum, al treilea face umbre și al patrulea - bastoane din lemn pentru aplicarea lor).

2. Știați că creatorii pastelor de dinți sunt locuitorii Nilului inferior? Încă din perioada 5000-3000 î.Hr. au amestecat ponce, oțet de vin și chiar cenușă din interiorul ars al unui taur. Din fericire pentru noi și taurii, ingrediente mult mai eficiente și mai sigure sunt acum în producția de pastă de dinți.

3. Particularitatea substanțelor chimice japoneze și coreene de uz casnic este că în aceste țări există un climat marin foarte umed, care contribuie la dezvoltarea mucegaiului. De aceea, toți detergenții produși în Japonia și Coreea dezinfectează și împiedică dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor. Chiar și slab uscate, situate într-o cameră închisă lucrurile nu au un miros musculos. În plus, prețurile ridicate ale apei îi obligă pe producători să creeze formulări ușor de spălat, sigure și economice pentru consumatorul final. De aceea, detergenții japonezi și coreeni de spălat vase sunt de asemenea potriviți pentru spălarea legumelor și fructelor.

4. Dacă credeți că sunteți în siguranță până când substanțele chimice de uz casnic vin în contact cu pielea sau intră în organism prin ingestie, atunci avem unele vești proaste. Produsele chimice de uz casnic sunt cele mai periculoase atunci când sunt inhalate. Chiar dacă clătiți bine cămașa, fosfații rămân în cantități mici pe ea, inhalarea lor nu dă bine organismului. Prin urmare, pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să renunțați complet la detergenți și detergenți care conțin fosfați.

5. Albul nu înseamnă nou! Imaginează-ți că ți-ai luat bluza galbenă preferată și ai pictat-o cu vopsea albă. Pare prost? Doar că faci această prostie cu fiecare spălare. Chestia este că multe pulberi de spălat conțin așa-numitele strălucitoare optice. În pulberile ieftine - săruri sintetice, în cele de înaltă calitate și scumpe - strălucitori optici de tipul enzimei (sunt mai ecologici și mai siguri). Deci, aceiași albire au capacitatea de a absorbi razele ultraviolete naturale invizibile (în regiunea de 300-400 nm) și de a le transforma în raze vizibile cu o lungime de undă mai lungă (400-500 nm). Se datorează unei concentrări atât de simple încât materialele încep să pară mai curate și mai albe.

6. Înainte de inventarea șamponului în secolul al XIX-lea, oamenii și-au spălat părul cu cenușă și săpun obișnuit. Punctul de plecare a fost invenția lui Casey Herbert. El a amestecat praful de săpun cu ierburi și a început pur și simplu să vândă acest amestec în saci de lângă casă. El și-a numit invenția Shaempoo (din Shaempo, care este tradus din hindi ca „masaj”, „frecare”). Treptat, utilizarea șamponului uscat a devenit foarte populară printre londonezi. Herbert însuși a dezvoltat 8 arome diferite. Problema lui era însă analfabetismul legal. Nu știa că invenția trebuie brevetată. Curând, restul farmaciștilor, coaforilor și parfumierilor au început să-și confecționeze șampoane. Și în 1903, o femeie necunoscută a adus o astfel de pungă la Berlin și i-a spus farmacistului despre medicamentul-minune. El a apreciat rapid potențialul invenției și a fost capabil să creeze un brand întreg. Numele acestui farmacist a fost Hans Schwarzkopf.

7. Știați că pasta de dinți poate îngriji cu succes nu numai cavitatea bucală. Un extract de anason stelat (sau anason stelar), care face parte dintr-o pastă de dinți bună, scumpă, este un excelent anestezic. Dacă această pastă de dinți este unsă cu o mușcătură de insectă, mâncărimea se va opri imediat. În plus, anasonul stelar are efecte antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale. Prin urmare, o astfel de pastă de dinți, atunci când este aplicată pe o tăietură mică sau blister din porumb, va dezinfecta și usca rapid rana.

8. Clorul - unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru îndepărtarea petelor din verde strălucitor. Nu crezi? Luați orice detergent pe bază de clor și aplicați pe o bucată de pânză murdară cu verdeață. Pata va dispărea instantaneu. Acest truc este folosit de vânzătorii unor detergenți, pentru a scăpa de un verde strălucitor pe o eșarfă, din clipirea unui ochi în fața unui public uimit. De fapt, această atenție vorbește despre componente care conțin clor în compoziția unor astfel de pulberi. Desigur, ei fac față îndepărtării unor astfel de pete greu de îndepărtat, dar nu sunt recomandate pentru utilizarea zilnică (din moment ce uzură repede materialul preferat). În plus, componentele care conțin clor activ nu sunt cele mai sănătoase substanțe.

9. Bărbații curăță mai rar, dar mai eficient decât femeile. Incredibil, dar adevărat. Studiile noastre au arătat că genul