Ce condiții sunt necesare pentru produsele de curățare, astfel încât depozitarea lor să fie în siguranță pentru tine și cei dragi și să îndeplinească recomandările producătorului?

În  fiecare zi, fiecare dintre noi folosește de la trei la șapte până la zece instrumente pentru a ajuta la menținerea curățeniei și a ordinii în casă. Unde să plasați acest arsenal? Depozitarea atentă a substanțelor chimice pentru uz casnic este importantă nu numai din punct de vedere estetic, deși mulți participanți la forumurile online recunosc că nu le place baia, toaleta sau chiuveta să semene cu un raft din departamentul economic al supermarketului. Problema siguranței copiilor, adulților și a animalelor de companie, precum și problema condițiilor adecvate de depozitare care îndeplinesc recomandările producătorului. Care ar trebui să fie spațiul rezervat pentru curățarea și detergenții pe care îi utilizați pentru curățare?

Unde se depozitează

Cele mai populare în rândul gospodinelor sunt astfel de locuri pentru depozitarea substanțelor chimice de uz casnic ca o chiuvetă de bucătărie și un dulap încorporat sub ea, un dulap glisant în hol, o cămară, dulapuri de perete și rafturi în baie și toaletă, un spațiu din spatele ecranului care acoperă cada, un dulap sub chiuvetă și chiar un coș pentru lenjerie (în cazul pudrei de spălat). În general, aceste zone ale locuinței în ceea ce privește temperatura și umiditatea îndeplinesc parametrii indicați pe eticheta produsului. Dar un balcon sau o loggie, un garaj, în special neizolat, nu este cel mai ales loc ales pentru un mini-depozit în numele curățeniei și al comenzii. Lumina directă a soarelui, ploaia și zăpada, umiditatea ridicată, schimbările de temperatură agravează eficacitatea formulelor active ale asistenților dvs. sau le fac complet inutilizabile.

Pentru a proteja copiii sau animalele de companie de cunoștințele nedorite cu conținutul sticlelor, sticlelor și pungilor colorate viu, pentru a păstra substanțele chimice casnice, experiența populară recomandă „mai sus și mai departe”: într-o cămară sau baie închisă, pe rafturile superioare ale dulapurilor de pe perete sau pe mezzanine. De asemenea, astăzi sunt puse în vânzare produse de siguranță pentru copii - diverse autocolante și dispozitive de blocare pe sertare și uși care împiedică un copil curios sau pisoi să ajungă la „jucării” periculoase pentru el.

Cum se păstrează

Iată câteva recomandări care pot părea obișnuite, dar nerespectarea lor poate afecta nu numai calitatea curățării, ci și bunăstarea dvs. (sau a gospodăriei dvs.).

# 1 Este necesar să depozitați substanțele chimice de uz casnic într-un loc uscat, întunecat, într-o poziție verticală, în ambalaje din fabrică bine închise. Produsele sub formă de pudră nu sunt interzise să fie plasate suplimentar într-o pungă de plastic. Este recomandabil să păstrați etichetele astfel încât să puteți verifica oricând data de expirare și să clarificați recomandările producătorului cu privire la utilizarea produsului.

# 2 Pudrele de spălat pot fi turnate în recipiente speciale de plastic, iar săpunul lichid și lichidul de spălat vase pot fi turnate în sticle decorative cu un distribuitor. Recipientele trebuie să fie semnate (ce fel de pulbere, pentru ce tip de lenjerie, data de expirare), iar informațiile despre data de expirare a săpunului cu tovarășii ar trebui să fie scrise într-un caiet de acasă.

# 3 Produsele chimice expirate trebuie aruncate (sau aruncate) așa cum este indicat pe etichetă. Nu riscați aspectul casei și sănătatea proprie!

# 4. Locurile din apropierea bateriilor de încălzire centrală, aragaz, cuptor cu microunde și alimente și medicamente nu sunt potrivite pentru depozitarea substanțelor chimice de uz casnic.

# 5 Dacă ați vărsat sau vărsat accidental vreunul dintre produsele de curățare, îndepărtați-l imediat de mobilier și podea.

# 6 Rămâneți la curent cu noile produse de îngrijire la domiciliu: produsele universale de curățare a gospodăriei vă vor ajuta să economisiți bani și spațiu, iar cele specializate vă vor ajuta să rezolvați o problemă în lupta pentru curățenie.

De exemplu, Sanfor Universal gel este un asistent universal și economic pentru menținerea ordinii în casă, deoarece este capabil să înlocuiască 10 produse speciale de curățare pentru diverse aplicații, de la chiuvete și căzi de baie, la gresie, laminat și panouri de perete. Are proprietăți excelente de curățare și antimicrobiene, elimină rapid și ușor depozitele cenușii, mucegaiul, grăsimea, scurgerile de săpun, petele de mâncare încăpățânate și alți contaminanți. Este delicat în raport cu suprafețele curățate. Lasă un miros plăcut de lămâie, briză de mare sau măr verde.

Și Sporul de curățare Sanfor pentru baie va reveni curățeniei radiante în cadă sau duș. Formula produsului nu conține clor, deci este potrivită pentru îngrijirea zilnică chiar și pe suprafețe acrilice. Spray-ul elimină calcarul, încăpățânarea murdăriei și șuvițele cu săpun, protejează și dezinfectează suprafețele, le conferă strălucire.

Totul își are locul și casa - curățenia și ordinea. Vei reuși!